18 Aralık 2014 Perşembe

Karakalem Çizimin Gizemli Dünyasına Hoşgeldiniz...


    Çizimin gizemli dünyasını keşfetmeye hoşgeldiniz. Burada karakalem çizimin yöntemleri, incelikleri, çalışmaları, vb gibi bir çok farklı bakış açısı sağlayarak sizleri geliştirecek konularda bilgiler bulacaksınız.
    Anatomi ve perspektif gibi konu başlıkları, hareket kavramını resmetmenin zorluğu sebebiyle biraz daha ayrıntılı ele alınmaktadır. Çizim Dünyasında işe; Çizgi ve Stil gibi konuları açıklamayla başlamak gerekirse, canlı bir stil duygusu çizgilerden meydana gelmiş bir çizimi bile göz çarpan bir duruma getirebilir. Mesela, helenik döneme ait bronz figürlerin doğasında bulunan basitlik yinede onu birinci sınıf bir özgün tasarım olmaktan alı koyamıyor. Çizim yapmanın ilk kuralı iyi bir gözlem ve sürekli pratik yapılmasıdır. Gördüğünüz her nesneyi, her çizimi çizmeye çalışmak ve taklit etmek özgünlüğe gidecek yolda atılan ilk adımdır.
    Basit çalışma teknikleri ve stilleri sizi nispeten daha uygun ve kolay gelecek ancak, diğerlerini öğrenmek için de azimli bir şekilde çalışmak başlangıç için yeterli olacaktır. Bu stillerin bazılarını hemen kavrayamamanız doğal, bu konuda endişeye kapılmamalısınız. Bu stilleri ve teknikleri, dünyanıza yeni doğan bir güneş gibi alışılması gereken yeni bir düzlem olarak hayal edin. Akademik kariyeriniz ne olursa olsun, eğer çizim yapmayı gerçekten istiyorsanız zekanızı kontrol etmeli ve yaratıcı olmalısınız. Sadece yeni bir tekniği deneyerek, kullandığınız yöntemlerde de büyük ilerleme kaydedeceğinizi göreceksiniz. Zor g,b, gözüken alıştırmalara çalışarak yeteneğinizi geliştireceksiniz. Bu alıştırma yöntemlerini başarılı ile yapmaya başladığınızda, kendinizi tebrik ederek yolunuza emin adımlarla devam edin. Unutmayın ki; beceri kademenizi yükseltecek olan en önemli şey, sizin kendinize olan güveninizdir.
    Sanat yaşamın içindeki eşsiz ve mükemmel bir parçadır. Çizim sanatı da resim ve heykeltıraşlık için bir temel niteliğindedir. Sanata ne kadar derinden bağlanırsanız, toplumunuzun kültürel dünyasına o kadar çok katkıda bulunmuş olursunuz.
    Farklı tekniklere biraz giriş yapmamız gerekirse, öncelikle farklı materyallerle yapılan çalışmalardan bahsetmek gerekir. Örneğin çizim dünyasında tebeşirle farklı etkiler yakalamanız mümkündür. Titizlik renk tonlamaları üzerinde oynayarak, estetik değerin farkına varmanızı sağlayacak çizimler oluşturabilirsiniz. Ton çizgilerinin çoğunluğunu aynı yönden vererek çalıştığınızda ise; eserinizde ki figürlerin, inandırıcı ölçüde masküler görünmesini sağlayabilirsiniz.
Eskiden okullarda resim derslerinde de çalıştırılan teknikler arasında yer alan fırça ve mürekkep ile de farklı etkiler yaratabilirsiniz. Mürekkebi incelterek, tonlamalar, gölgeler sağlayabildiğiniz gibi mürekkebi daha koyu kullanarak daha belirgin ve iddalı eserlerde yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder