18 Mart 2015 Çarşamba

Photoshopta Arka Plan Oluştuma: Buzlu Cam Efekti (Videolu Anlatım)

    Photoshop çalışmalarınızda kullanacağınız efektleri ve arka planları kendinizin oluşturması, çalışmalarınıza özgün ve doğal bir hava katacaktır.
   Photoshopta buzlu cam gibi görünen cam bloklardan oluşmuş havası veren bir arka plan efektinin nasıl yapılabileceğini anlatacağım ve sayfanın en altındaki videodan yapılışını canlı olarak da izleyebilirsiniz. Photoshop ta 400x400 pixel lik bir sayfa açabilirsiniz, bu örneği çalışırken bilgisayarınızın çok kasmaması için verilmiş bir ölçü. Siz ilerde kaç boyutlarında oluşturmak isterseniz ona göre ayarınızı yapabilirsiniz.
    Açtığınız sayfaya menüden Filter e tıklayıp, Render ve Clouds seçimini yaparak bu efekti uyguluyoruz. Programınızın renk skalasında hangi renkler seçili ise ona göre bir efekt orataya çıkacaktır, bu nedenli siyah ve beyazın seçili olduğundan emin olun. Daha sonra bu yarattığımız etkiyi biraz daha vurgulamak için tekrar menüden Filter e tıklayıp, -> Render menüsünden bu kez Difference Clouds u seçiyoruz.
    Son olarak ana efekti sağlayabilmek için, Filter -> Disstort menüsünden Glass efektini tıklayıp, açıyoruz. Bu sayfada istediğimiz efekt etkisi için, sol panelde ayarlamalar yapacağız. Yan taraftaki Distortion: 15 ve Smoothness: 3 olacak, Texture seçenekleri içinden de Blocks u seçip tamam diyebilirsiniz.
    Sayfanızda gördüğünüz gibi buzlu cam bloklarından oluşmuş bir arka plan yaratıldı. Bu efekti kendinizce renklendirmek isterseniz, oluşturduğunuz layer ı kaybetmemek için kopyalayıp, menüden Image -> Adjustments -> Hue & Saturation adımlarını takip edip oencereyi açıyoruz. Açılan pencerede renk ayarı yapabilmek için, sağ alt kısmındaki colorize seçeneğine tik koyun ve ortadaki renk ayarlarıyla istediğini renkleri verin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder