23 Mart 2015 Pazartesi

Photoshop Dersleri; Ateş Topu, Yanan Gezegen Ya da Meteor Efekti Yapımı

    Photoshop ta kendi yaptığımız efektleri kullanmak için menüdeki efekt seçeneklerinin nasıl çalıştığını bilmemiz gerekmektedir. Bu dersimizde patlıyormuş gibi duran bir gezegen, ya da kente düşmek üzere olan bir meteor şeklinde de kullanılacak bir görsel yapacağız.
    Öncelikle aşağıdaki gibi bir çatlamış toprak resmi kullanmanız gerekiyor:

Seçmiş olduğunuz resmi photoshop programında açınız. Sonra ve üzerine ters renk efekti vereceğiz bunun için menüden; Image => Adjustment => Invert seçeneklerini tıklıyoruz. Ve karşımıza aşağıdaki şekilde oluşmuş bir efekt çıkıyor.
    Bu oluşturduğumuz resmi tam ortasından olacak şekilde, araçlar kısmındaki elips seçim aracı yani Elliptical Marquee Tool ile seçeceğiz. Bu araca tıkladığımızda üstteki menüsünden Fearher kısmındaki değeri 5 px olarak vereceğiz, nedeni ise kesilecek olan seçimin kenarlarının daha yumuşak ve gerçekli olması. Tam yuvarlak olabilmesi için SHIFT tuşuna basılı tutarak seçiyoruz. Yuvarlak bir parça seçmelisiniz. Seçme işlemi sonrasında menüden Select => Inverse adımlarını takip ediyoruz, bunu seçiminizi ters çevirmek için yapacaksınız. Seçiminiz ters olunca da DELETE tuşu ile silerek yuvarlağınızın etrafını temizleyebilirsiniz. Elinizdeki görüntü aşağıdaki gibi olmalıdır.
    Bunun ardından tekrar Select => Inverse adımlarını uygulayıp, yuvarlak çalışmamızın seçili olmasını sağlıyoruz. Artık efektlere geçebiliriz. Menüden Filter => Distort => Spherize seçenekleri ile pencereyi açıyoruz ve üzerindeki Amount değeri: 100 ile Mode: Normal olacak şekilde giriyoruz. Eğer bu özelliği pek kullanmadıysanız zaten bu şekilde olacaktır. Tamam diyerek pencereyi kapatıyoruz. Bu etkiyi daha güçlendirmek için yine aynı adımlarla pencereyi tekrar açıp, bu sefer Amount değerini: 50 ye ayarlıyoruz. Bu şekilde tasarımınızın Spherize özelliği güçlenmiş oldu. Tekrar Select => Inverse ile arka zemini seçip istediğiniz rengi ayarlayabilirsiniz.
    Tasarımınızın görüntüsünü keskinleştirmek adına, Filter => Sharpen => Unsharp Mask efektini veriyoruz. Bu pencerede Amount Değeri: %500 - Radius: 1,7 px - Treshold: 122 levels olacak şekilde ayarlıyoruz. Yukarıdaki çalışma ile kıyarlarsak daha küre görünümüne ulaştı.
   

    Sonraki adımda işin çılgın boyutu başlıyor. Patlıyormuş ya da yanıyormuş gibi görünen kısımları yapacağız. Filter => Distort => Polar Coordinates  penceresinden Polar to Rectangular seçeneğini işaretliyoruz. Image => Rotate Canvas => 90 CW adımlarını takip ediyoruz. Efektiniz oluşmaya başladı şaşırmayın. Devam ediyoruz, Filter => Stylize => Wind adımları ile açılan pencerede Method: Wind ve Direction: From the Right şeklinde ayarlanıp Ok tıklanacak. Aynı efekti ikinci kez uygulamak, daha güçlü verebilmek içinde Ctrl+F tuşlarına basıyoruz. Sonra Image => Rotate Canvas => 90 CCW seçeneklerini uyguladıktan sonra tasarımımız yine gezegen görünümüne geri döndürmek için; Filter => Distort => Polar Coordinates penceresinden Options: Rectangular to Polar şeklinde ayarlıyoruz. Ve aşağıdaki gibi bir görüntü elde ediyoruz.

Bu gezegen ya da meteor şuan donmuş gibi görünüyor. Bu şekilde de tasarımlarınızda kullanabileceğiniz gibi ateş efekti vermek için ise; Image => Adjustment => Color Balance seçeneği ile istediğiniz şekilde renklendirebilirsiniz. Benim yanan gezegenim aşağıdaki gibi oldu.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder