30 Mayıs 2015 Cumartesi

Dövme Sanatı ( Tattoo Art)

 
 
    Dövme eski çağlardan beri çeşitli nesneler ve boyar maddelerle vücudu boyama sanatıdır. Bilindiği gibi eski yıllarda dövmesi olan kişilere karşı insanlar ön yargılı şekilde yaklaşsa da artık günümüzde bu ön yargı ortadan kalkmış, herkes kendi tarzında ufak ya da daha gösterişli büyüklükte dövmeler yaptırmaya başlamıştır.
    Dövme sanatı (Tattoo Art) çizim yapabilen insanların daha iyi uyguladığı bir iştir. Çünkü çizim yapabilme yeteneği olmayan biri dövme yaptığında ortaya çok kalitesiz ve geri dönüşü zor olan işler çıkacaktır. Bu gibi durumlarda yapılmış kötü dövmeleri başka birine kaparttırmaya ya da lazer ile sildirmeye çalışacaksınız.
   Dövme yapımında renk, gölge ve anatomi bilgisi oldukça önemlidir. Renkleri nasıl kullanacağınızı bilirseniz ortaya muhteşem sonuçlar çıkartabilirsiniz. Ayrıca gölge teknikleri de şekilleri, çizimleri vurgulama, boyutlandırma ve öne çıkarmada fazlasıyla önem taşır.
                                                         Nasıl Dövme Yaptırmak Gerekir?
   Herkes kendine ait başkasında bulunmayan bir dövmeye sahip olmak isteselerde ülkemizde tasarım dövmeler yapan kişilerin sayısı oldukça azdır. Bu noktada yine başa dönerek çizim yapabilme yeteneğinin bu işte ne kadar önemli olduğunda hem fikir olabiliriz. Güzel sanatlar fakültesi mezunu ya da doğal olarak çizim yeteneğine sahip olup, bunu geliştirmiş olan kişiler dövme sanatını uyguladıklarında sizin hayalinizdeki dövmeyi tasarlayarak (Tattoo Design) yapacak ve böylece sadece size özel, benzersiz bir dövmeniz olacaktır.

   Dövme Seçiminin Önemi
   Kendinize özgü seçimlerde bulunun ve aşırıya kaçmayın. Ömür boyu taşıyacağınız dövmeniz için sadece dövme olsunda ne olursa olsun mantığından kesinlikle uzak durun. Bunların ışığında sizin için çok çok özel olmayan birinin ismini yazdırmamaya çalışın, çünkü öyle ki ileride onu mutlaka değiştirmeniz ya da kapattırmanız gerekecektir. O zaman da dövme kapatması için kapatılacak dövmenin büyüklük ve rengine göre daha koyu ve büyük tonlarda başka dövmeler uygulanacağından, ortaya her zaman hoş bir dövme tasarımı çıkmayabilecektir.
    Sizi, tarzınızı ve hayat görüşünüzü yansıtan, günlük ve iş yaşamınıza engel olmayacak dövme seçenekleri ile daha rahat edebilirsiniz...